Agenda-Varia

De Getuige 2 (Hans Devroe)

VIJFTIG LEVENS na elkaar. Hoe zou u ze doorkomen? DE GETUIGE is de kroniek van een mysterieus man die gedurende 2000 jaar doorheen alle continenten heeft gezworven. Wat heeft hij allemaal doorgemaakt! Een panorama van culturen en ontmoetingen, en de eigen vragen. Het tweede deel bestrijkt het Midden Oosten en Afrika. Dit boek, wat vele genres bevat is uniek, een meesterwerk. Over het eerste deel (nog verkrijgbaar à 29,5€ + 10,5€ portkosten) schreef Remi Hauman: “De schrijver van dit boek moet zelf een beetje getuige zijn geweest. Het staat in schril contrast met de vele oppervlakkige hypes en mediafiguren die de hedendaagse Nederlandse letteren teisteren.” Deel 2 telt 574 bladzijden en kost 28 € + 9,5€ portkosten. Te bestellen bij WEL: postuwlm@yahoo.com of de auteur 016-22 93 24. Zie ook pdf onderaan.

Einddag 6 juni: Wandeling door het land van de Stille Waters


Bij aangenaam zonnig weer reed een harde kern van WEL per trein of auto naar Mechelen. Vandaar voerde Stefan Bande ons door de Scheldelandschappen. We bezochten het Kasteel d’Ursel te Hingene;  later zagen we dit van Marnix van Sint-Aldegonde in Weert.

Met de veerboot heen en weer rond Sint-Amands. Onze gidsen Elisabeth Boddez en Kris Oosterlinck vertelden over/lazen voor uit het dichtwerk van Emile Verhaeren (bij diens graf) en ook van ten onrechte minder bekende Vlaamse dichters: Pol Le Roy, priester-dichters Anton Van Wilderode (bij een molen-sculptuur) en Jan Hammenecker (beeld en poëziepad te Mariekerke), en Scheldedichter Bert Peleman. We hoorden te Weert van Marnix Van Sint-Aldegonde de pakkende proloog van diens psalmenvertaling.

Uiteraard ontbraken terras en resto niet en er trippelde zelfs een mascotte mee, puppy Luna.

Onze dank aan beide gidsen (uit IV) en de chauffeur!


Afspraak voor oudstrijders

WELkom vanaf 29 september op elke laatste dinsdagavond van de maand in Universum (Hooverplein). H.D. komt na de les."De Getuige - Uit de archieven van I.L."- Hans Devroe

Vijftig levens na elkaar. Hoe zou u ze doorkomen? 'De Getuige' is de kroniek van een mysterieus man die gedurende 2000 jaar doorheen alle continenten heeft gezworven. Wat heeft hij allemaal meegemaakt? Een panorama van culturen en ontmoetingen, en de eigen vragen. Het eerste deel bestrijkt Europa. Dit boek, wat vele genres bevat is uniek, een meesterwerk! 

U kunt de cover van het boek hiernaast bekijken. Klik erop om te vergroten. 
De voor- en achterflap en korte inhoud vindt u hieronder in pdf-formaat in de rubriek Bijlagen. 

WEL 2010, 710 blz, 29,5 euro (verzendingskosten + 9,5 euro post). 
Te bestellen via de redactie of 016/22 93 24.


Boek "Het Virtuele Universum" - Hans Devroe

"Het Virtuele Universum" onderzoekt alle facetten van de verbeelding, vanuit een nieuwe indeling en methodiek. De gangbare psychoanalytische interpretaties worden in vraag gesteld. Een en ander binnen een coherent wereldbeeld. Hieruit ontwikkelt zich een nieuwe filosofie, het virtualisme, deels als reactie tegen het postmodernisme. Dit boek van Hans Devroe telt 117 blz. en kan men nu bestellen via e-mail: uwlmwel@yahoo.com of telefonisch: +32 (016) 22 93 24. Prijs inclusief verzendingskosten: 15 euro. U kunt hier de cover van het boek bekijken.

Ċ
tom kimpe,
1 nov. 2015 12:45
Ċ
tom kimpe,
5 jun. 2017 04:47
Ċ
Onbekende gebruiker,
29 mrt. 2010 12:08
Ċ
Onbekende gebruiker,
29 mrt. 2010 12:09
Comments